34,2967
0.38%37,5382
0.03%2.916,18
0,94%9047.31
0,94%Grafikerlik, günümüzde dijital dünyanın gelişmesiyle birlikte en saygın meslek olma yolunda ilerliyor. Grafik tasarım maaşı, kişilerin mesleki deneyimlerine bağlı olarak değişiklik gösterse de genel anlamda çok iyi seviyededir diyebiliriz. Grafiker maaşları 2024 bilgilerini özel ve kamu sektörü için inceledik.
Devlette grafiker maaşı, genel olarak çalışan kişilerin mezuniyet derecesine göre değişirken özel sektörde daha çok deneyim süresinin maaşlar üzerinde etkili olduğu söylenebilir. Grafikerlik maaşları, kişilerin mesleki uzmanlık derecesine göre değişiklik gösterebilir. Bu nedenle grafik tasarım uzmanı maaşı için ayrı bir değerlendirme yaptık. İşte detaylar…
Grafik tasarım bölümü maaşı bakımından çalışan kesime çok iyi avantajlar sunmaktadır. 2024 yılının gelmesiyle birlikte devlet ve özel sektör için maaşlara zam yapıldı! Yeni zamlı listeyi grafiker maaşları açısından değerlendireceğiz.
Grafiker maaşı 2024 yılında da önceki yıllara benzer şekilde personelin mesleki becerisi, deneyim süresi, çalıştığı şirket politikaları ve diğer faktörlere göre belirlenmektedir. 2 yıllık ve 4 yıllık bölümleri bulunan grafik tasarım için birçok kişi, kariyer seçme noktasında araştırmalar yapıyor. Güncel maaşları şimdi inceleyin…
Grafiker tasarım maaşı, ilgili kadrolarda çalışacak kişilerin eğitim düzeyinden çalışma süresine kadar birçok faktöre göre belirlenir. Devlet kurumlarında çalışan grafikerler genellikle kıdem ve derece durumuna göre maaş almaktadır. Özel sektörde grafiker maaşı ise ağırlıklı olarak deneyime bağlı bir şekilde belirleniyor.
Grafiker maaşları 2024 yılında tüm alternatif sektörler için aşağıdaki gibidir:
Sektör | Maaş |
---|---|
Devlette Grafiker Maaşları | 33.500 TL – 36.000 TL |
Özelde Grafik Tasarım Maaşı | 17.002 TL – 30.000 TL |
2 Yıllık Grafiker Maaşı | 17.002 TL – 30.000 TL |
4 Yıllık Grafikerlik Maaşları | 20.000 TL – 35.000 TL |
Grafik Tasarım Uzmanı Maaşı | 25.000 TL – 50.000 TL |
2 yıllık grafik tasarım maaşları dahil tüm seçenekler için güncel maaş bilgileri bu şekildedir. Önlisans grafik tasarım bölümü mezunları, lisans derecesi almış kişilere göre daha düşük maaş alabilir. Ancak özel sektörde daha çok mesleki becerilere bakıldığından dolayı kullandığınız yazılım ve program bilgisi dahilinde uzmanlaştığınızda daha yüksek maaşlar alabilirsiniz.
Grafiker maaşları verilerini daha detaylı ve kapsamlı bir şekilde inceleyelim…
Öneri içerik: Kuran Kursu Hocası Maaşı
Grafikerlik, özel sektör ağırlıklı olarak yapabileceğiniz bir meslek olsa da kamu kurumlarında da grafiker olarak çalışan kişiler mevcuttur. Ancak devlete grafiker atamalarının çok düşük düzeyde olduğunu söyleyelim. Devlette grafiker maaşları ise genelde en düşük memur maaşı düzeyinde başlar.
Devlette grafiker maaşı ortalama olarak şu şekildedir:
Grafik tasarım bölümü maaşı, genel anlamda özel sektör için geçerlidir. Çünkü ilgili bölümde özel sektör çalışanlarının daha fazla olduğunu söyleyebiliriz. Dijital ajanslar başta olmak üzere pek çok şirkette grafiker olarak göreve başlayabiliyorsunuz.
Özelde grafiker maaşları yapılan son zamlarla birlikte şu şekildedir:
Grafik tasarım bölümü ülkemizde 2 yıllık ve 4 yıllık olmak üzere iki farklı alanda okutulmaktadır. Meslek yüksek okulları bünyesinde 2 yıllık eğitim verilirken, güzel sanatlar fakültesi bünyesinde ise lisans derecesine sahip 4 yıllık eğitim verilmektedir. Doğal olarak 2 ve 4 yıllık grafiker maaşı arasında farklılıklar oluşabiliyor.
Grafiker maaşları söz konusu olduğunda tasarım uzmanlarına da değinmek gerekir. Genelde 4 yıllık fakülte mezunları, iyi bir mesleki beceriye sahip olarak ve sonrasında deneyim süresine bağlı olarak grafik tasarım uzmanı unvanıyla çalışabiliyorlar. Grafik tasarım uzmanı maaşı ise şu şekildedir:
İlginizi çekebilir: Radyoloji Uzmanı Maaşı
Grafiker maaşlarını inceledik. Son olarak meslek bünyesinde nasıl grafiker olabileceğinizi aktaralım. Grafiker nasıl olunur? İşte yanıtı:
Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz.